Προς παράταση ως 29 Ιούνιου οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ετοιμάζει – σύμφωνα με πληροφορίες τους Agronews – το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφεραν ότι η παράταση που θα δοθεί ίσως ξεπερνάει την 15η Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ (με πιθανότερη καταληκτική την Παρασκευή 29 Ιουνίου).

Με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων ενίσχυσης του έτους 2018.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ερχόμενο δεκαπενθήμερο θα δημοσιευθεί και η απαραίτητη υπουργική απόφαση η οποία ήδη συντάσσεται.  

Να σημειωθεί ότι η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης 2018 δεν αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της  Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, η οποία εκπνέει στις 15/6. Επίσης η παράταση  της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δεν επηρεάζει την ημερομηνία , κατά την οποία ο γεωργός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα αγροτεμάχια για το έτος 2018. Συνεπώς με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων ενίσχυσης του έτους 2018

Να σημειωθεί ότι και πέρυσι αντίστοιχα είχε δοθεί παράταση έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

πηγή: http://www.agronews.gr/