Στη Syngenta περνά η εταιρεία σπόρων λαχανικών Floranova

Στόχος της Syngenta είναι  να μεγαλώσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα των λουλουδιών στις ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές, όπως είναι αυτή της Κίνας και της Ινδίας. Σημειώνεται πως οι δυο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητες.

Η εταιρεία Floranova ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια περίπου στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει καθιερωθεί στον χώρο της βιομηχανίας ως μια δυνατή  μάρκα και για το γεγονός ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες καλλιεργητών τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και αναπτυσσόμενες αγορές.Το 2017 η εταιρεία είχε πωλήσεις μονοψήφιων εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει πελάτες σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.

«Είμαι περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει η εταιρεία στην διάρκεια της θητείας μου» ανέφερε ο επικεφαλής της Floranova, Τζεφ Κόουλγκρέηβ, συμπληρώνοντας: «έχει σημειωθεί μια σημαντική πρόοδος και ανάπτυξη στις ασιατικές αγορές. Η εξαγορά της εταιρείας από την Syngenta αποτελεί μια καλή είδηση για όλους τους μετόχους και σημαίνει πως η Floranova θα γίνει πιο ισχυρή και ικανή στο να αντιμετωπίζει προκλήσεις σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές».

«Οι σπόροι της Floranova καλύπτουν ορισμένα σημαντικά κενά στο χαρτοφυλάκιο της Syngenta» δήλωσε ο Μίκαελ Κέστερ, επικεφαλής στον τομέα λουλουδιών της Syngenta. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαγορά, η οποία θα βοηθήσει τους παραγωγούς να ανταποκριθούν στις εναλλαγές της ζήτησης από τους καταναλωτές για μια μεγαλύτερη ποικιλία σε καλλιέργειες», συμπλήρωσε ο κ. Κέστερ.

Η Syngenta, με περισσότερους από 2.300 υπαλλήλους στον τομέα των λουλουδιών, είναι ένας πασίγνωστος παίκτης στις αγορές φυτών, εξυπηρετώντας καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο από τα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας σπόρων στο Enkhuizen της Ολλανδίας. Είναι ακόμα γνωστή για την αναπαραγωγή καινοτόμων ποικιλιών που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο για τους επαγγελματίες καλλιεργητές όσο και για τους λιανοπωλητές.

«Η πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε τη μάρκα Floranova σε μια έννοια διπλού εμπορικού σήματος", δήλωσε ο κ. Κέστερ. «Τόσο η Syngenta όσο και η Floranova θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες, με δική τους διανομή και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. Αυτό παρέχει συναρπαστικές νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση της συνολικής παρουσίας μας στην παγκόσμια αγορά λουλουδιών», πρόσθεσε.

πηγή: www.agravia.gr