Προς πληρωμή όσοι έχουν εκκρεμότητες με δασικούς- Τη Δευτέρα η πρώτη δόση απονιτροποίησης

Προσπάθεια να πληρωθούν τη Δευτέρα όσοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης και έχουν εκκρεμότητες με τους δασικούς χάρτες, καταβάλλεται από το ΥΠΑΑΤ και την περιφέρεια Θεσσαλίας (υπηρεσία Πολιτικής Γης) , καθώς θα αποσταλούν οι χάρτες από την ΑΓΡΟΓΗ που ρυθμίζουν τα θέματα αναδασμών και διανομής δήμόσιας γης που εμφανιζόταν ως δασική, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων και να ξεμποκάρει τις πληρωμές ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο ίδιος τρόπος επελέγη για την πληρωμή των δικαιούχων που είχαν εκκρεμότητες με τους δασικούς και με τις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

 Η πρώτη δόση λοιπόν του προγράμματος θα καταβληθεί τη Δευτέρα (πιθανό και μία δύο μέρες μετά), ενώ η εξόφληση θα γίνει τον Ιούνιο. Επισης αυτοί που έχουν εκκρεμότητες με τους δασικούς χάρτες και δεν είχαν πληρωθεί την προκαταβολή της ενιαίας στα τέλη Οκτωβρίου, θα πληρωθούν και τις δύο δόσεις στις 20 Δεκεμβριου, όταν θα μπει και το υπόλοιπο του τσεκ μαζί με το πρασίνισμα.

 Το άσχημο είναι πως για όσους δεν περιλαμβάνονται τα χωράφια, ή μέρος αυτών στους χάρτες της Αγρογής (πχ καστανοπερίβολα Κισσάβου) , δεν θα πληρωθούν ούτε τη Δευτερα τη νιτρορύπανση, ούτε στις 20 Δεκέμβρη την εξόφληση του τσεκ και θα πρέπει να περιμένουν την ταυτοποίηση από τα δασαρχεία. Και πρόκειται για αρκετούς ιδιαίτερα από την περιοχή τωνΦφαρσάλων, αλλά και από τα καστανοπερίβολα του Κισσάβου, που εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις...

πηγή: www.thessaliatv.gr