Από το απόγευμα της Δευτέρας η πίστωση των λογαριασμών για τη Βιολογική Κτηνοτροφία

Εβδομάδα με πυκνή ροή χρημάτων προς τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων για διάφορα προγράμματα αγρο-περιβαλλοντικά, είναι αυτή που ξεκίνησε.

Πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι από σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ξεκινά σταδιακά η πίστωση των χρημάτων στους δίκαιούχους για το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας του 2018, ενώ θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία, για τη βιολογική γεωργία του 2018 την Τρίτη. Οι πληρωμές αφορούν στην προκαταβολή, όπως έχει γράψει ξανά ο ΑγροΤύπος. Συνολικά, υπενθυμίζεται, με βάση σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην «Διαύγεια» έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξης των 43 εκατ. ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία και ένα ποσό της τάξης των 24,5 εκατ. ευρώ για τη βιολογική γεωργία, για το έτος εφαρµογής 2018.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνοιξε ήδη το σύστημα για τις αυτόχθονες φυλές, ούτως ώστε οι κατά τόπους ΔΑΟΚ, να αρχίσουν να περνούν τις καταστάσεις και να κινηθεί η διαδικασία των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η έναρξη των πληρωμών εδώ αναμένεται να εκκινήσει εντός της εβδομάδος που διανύουμε. Παράλληλα, αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδος και σε συνάρτηση με το ρυθμό που στέλνουν τις καταστάσεις οι ΔΑΟΚ, να εκκινήσουν πληρωμές για το Κομφούζιο, συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και για τους ορυζώνες, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ

Πληρώνονται σήμερα 29 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών στους 7.001 δικαιούχους πανελλαδικά των Δράσεων 11.1.2. και 11.2.2. της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Οι διοικητικές διαδικασίες για την πληρωμή της προκαταβολής ολοκληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 29 εκατ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή αντιστοιχεί στο 75% του ποσού ενίσχυσης των δικαιούχων για την απώλεια εισοδήματος (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες παραστατικών πιστοποίησης και εργαστηριακών αναλύσεων, οι οποίες θα δοθούν με την εξόφληση).

Αξίζει να τονιστεί ότι η προκαταβολή δίνεται έγκαιρα για το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος και μάλιστα την ίδια χρονιά που δημοσιεύτηκε η προκήρυξη (20 Φεβρουαρίου 2018) και πραγματοποιήθηκαν οι εντάξεις των δικαιούχων (1 Ιουνίου 2018).

Για το λόγο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες που συνέβαλαν στην έγκαιρη πληρωμή.

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου 

(https://p2.dikaiomata.gr/Organics16).

 

πηγή: http://www.agrotypos.gr