Κάποια από τα θετικά του νέου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Νόµο του κράτους αποτελεί από τις 11.03.20 ο νόµος 4673/2020 για τους αγροτικούς συνεταιρισµούς.

Νόµο του κράτους αποτελεί από τις 11.03.20 ο νόµος 4673/2020 για τους αγροτικούς συνεταιρισµούς. Σχεδόν µία 10ετία µετά τον τελευταίο νόµο (4015/11), γίνεται προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να ζωντανέψουν οι συνεταιρισµοί και να παραµείνουν στην περιφέρεια οι αγρότες, µέσα από τη δηµιουργία συλλογικών οργάνων. 

Οι περισσότερες συζητήσεις κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, αλλά και στους διαδρόµους της  Βουλής, όσο συζητούνταν το νοµοσχέδιο, είχαν ως βασικό πυλώνα τα διοικητικά: πως θα ψηφίζουν, ποιοι θα ψηφίζουν, ποιοι θα ψηφίζονται, τι θα γίνει µε την απαλλαγή διοικητικών ευθυνών των οικονοµικών αποτελεσµάτων για το κάθε έτος, ποιοι θα εκπροσωπούν ποιους, ποιοι θα εκπροσωπούνται από ποιους………[χωρίς σχόλια]…… Φυσικά, τέθηκαν και µερικά πρακτικά θέµατα που αφορούν τη λειτουργία τους...  

Ας αφήσουµε προς το παρόν τα διοικητικά, εκφράζοντας µόνο µία απορία: όποιος αποφασίζει να ασχοληθεί µε τα κοινά των συνεταιρισµών, γνωρίζει ότι θα αφιερώσει προσωπικό χρόνο και χωρίς ανταµοιβή. ∆εν γίνεται να παραπονιέται µετά γιατί τρέχει µόνος του. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγή: https://www.agronews.gr/